Şalgam Kavurması Şalgam Kavurmasının Faydaları Şalgam kavurması, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan ve yapımı oldukça pratik olan bir yemek tarifidir. Şalgam, sağlık açısından birçok faydası bulunan ve lezzetiyle oldukça sevilen bir sebze türüdür. İçermiş olduğu protein, demir, vitamin ve karbonhidrat değerleri ile insan sağlığı için çok önemli besin kaynaklarını barındırmaktadır. Bu nedenle tüketilmesi birçok sağlık problemine iyi gelmekte ve insan vücudunun direncini artırmaktadır. Vereceğimiz bu şalgam kavurması tarifiyle, şalgam daha sevilerek tüketilecek ve farklı bir lezzet elde edilecektir. İşte insan sağlığı için bu kadar fayda veren, oldukça lezzetli ve besleyici olan ayrıca yapımıyla da oldukça kolay olan şalgam kavurması tarifine beraber bakalım: Şalgam Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
Şalgam Kavurması Nasıl Yapılır? Öncelikle, şalgamı soyup rendeleyin. Daha sonra bir tencerenin içine küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve tereyağıyla birlikte kavurun. İçine kıymayı ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Domatesi doğrayarak, kıymalı soğan karışımının içine aktarın. Daha sonra rendelenmiş şalgamı da tencerenin içine ekleyin ve bir su bardağı kadar ılık su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp yemeği pişmeye bırakın. İsteğinize göre bir miktar tuz ekleyin. Tamamen kavrulan şalgam kavurması, tüm sebzeler yumuşamaya başlayınca artık servis etmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine bir miktar şalgam kavurması koyun ve ince doğradığınız bir deste maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. İşte lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, yapımıyla kolay ve pratik olan şalgam kavurması yemeği tarifi bu şekilde olmaktadır. Afiyet olsun. |